torstai 19. helmikuuta 2015

Vauvoja

Mihinköhän olen viimeksi jäänyt? Nasu muutti pois. Arvasin, et se voi olla joko tosi hyvä tai tosi huono ratkaisu. Nasun kannalta se oli erittäin hyvä ratkaisu, mut Milli tuntui reagoivan siihen. Milli on muutenkin hiukan erakkoluonne tai jälkiviisaana todettuna parhaimmillaan ehkä kahden kanin "laumassa". Niinpä se ei enää ystävystynyt kenenkään muun kanssa ja laumajakoja laitettiin taas uusiksi. Nasua ei oikein viitsitty enää pyytää takas, kun oli niin hyvin kotiutunut ja ystävystynyt uuden emäntänsä kanssa. Mietittiin Iinestä, kun sekin on hiukan sellanen oman tien kulkija, mut todettiin et tämä sisarkolmikko (Huli, Hasu ja Iines) on elänyt aivan liian kauan yhdessä, et heitä vois enää erottaa. Aku taas on jo vaihtanut niin totaalisesti puolta, et se ei ota eroa enää Hasusta. Tuntuu olevan oikein elementissään "ison" lauman machomiehenä. Joten niin hullulta ku se kuulostaakin, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi erottaa Milli ja ottaa yks kani lisää, vaikka just sitä varten oltiin annettu yks pois. Ei voi mitään, heidän oma paras on kuitenkin kaikkein tärkeintä. Eivät siis tapelleet keskenään, mut haluan et jokaisella on joku "sydänystävä". Näköjään kahdeksan pupua on se meidän luku.

Timo
Näin Timo tuli kuvioihin. Aivan ihana, puolitoistavuotias, suloinen, kiltti ja muutenkin mahtava pupu! Täydellinen poikaystävä Millille. Ja otsikosta voikin sitten päätellä loput. Vahingosta ei kuitenkaan missään nimessä ole kysymys. Timolla meni nimittäin varmaan joku viikko ennen ku onnistui viemään hommat loppuun saakka. Tällä hetkellä Timo on jo leikattu. Pääsi palleistansa eroon heti ku oltiin varmoja, et Milli on tiine. He ovat kyllä niin ihana pari ja rakastuivat aivan välittömästi. Timo jää siis meille.

Millistä sen verran, et synnytys meni tosi hyvin ja nyt meillä on viisi söpöäkin söpömpää pulloharjaa <3 Alkoi olla viimeiset hetket teettää ekat poikaset, kun täytti nyt tammikuussa kans puoltoista vuotta. Ja huomaa, et hän nauttii äitiydestä ihan silminnähden.



PS. Enemmän kuvia lisään vielä tonne "myydään" puolelle

4 kommenttia:

  1. Timo on ihana ja nimi on älyttömän söpö <3 Ja nuo poikaset! <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Timon nimen oli jo kasvattaja keksinyt, mut se oli niin hauska, et säilytettiin :D

      Poista
  2. Tuntuu että sulla on koko ajan joku poikue. Rauhotu nyt vähän, se on kanien kannalta hyvä et ois vaan 1-2 poikuetta elämänsä aikana. Ne rasittuu siitä. Tuntuu et mietit vaan ittees... Joo onhan ne söpöjä ja mun kani odottaa ensimmäistä poikuettaan ja viimeistään. Mieti vähän, kanis kärsii koko ajan tressistä.. :( teetkö sä niitä omaks iloks vai oikeesti harkitusti ja kanienkin kantaa ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! Yhteensä meidän poikueita on ollut neljä ja viimeiset vuosi sitten. Tälle naaraalle joka nyt sai vauvoja, poikue oli ensimmäinen. Hänen kannaltaan alkoi olla viimeinen hetki, koska täytti tammikuussa puolitoista vuotta. Tiedostan kyllä, että poikueiden välillä on hyvä pitää vähintään puoli vuotta enkä siksi olekaan Millillä nyt teettämässä uutta poikuetta. Vauvat olivat harkittuja ja käytin naarasta, joka ei kanna mitään geenivirhettä. Vauvat ovat eläinlääkärillä terveystarkastettuja ja uudet kodit vaikuttavat mukavilta. Tämän poikueen teetin lähinnä Millin iloksi ajatuksella "tulee, jos on tullakseen", sillä uros oli joka tapauksessa menossa leikkaukseen. Ja niinhän niitä tuli, vaikka Timolla oli aluksi hiukan vaikeuksia.

      Ainoastaan kerran olen teettänyt samalla naaraalla suhteellisen lähekkäin poikaset, mutta siitäkin on jo lähemmäs kaksi vuotta aikaa, joten naaras on saanut palautua ja voi hyvin. Tietysti harmittaa, jos ajattelet noin, sillä olen aina yrittänyt ajatella pupujen parasta enkä vain itseäni. Millään naaraalla en ole teettänyt enempää kahta poikuetta, vaikka en toisaalta ymmärrä mikä maksimiluku kaksi on? Ehkä on voinut kuitenkin vaikuttaa siltä, että mulla on koko ajan joku poikue, koska olen hehkuttanut täällä niitäkin poikasia jotka mun kasvattamat kanit ovat saaneet uusissa kodeissa :)

      Poista