tiistai 15. lokakuuta 2013

Madly in love

Virallinen nimi: NightMary's Ruby
Rotu: kääpiöluppa
Syntynyt: 22.06.2010
Väri: madagaskar viittakuvio
Sukupuoli: naaras

Päivitysväli on harventunut, mut kani-innostus ei ole laantunut. Päinvastoin! Ette ikinä arvaa!? Älkää kysykö miksi, mut meille tuli toissapäivänä yks kani lisää. Kontrolli petti aivan täysin! Olen nimittäin viime aikoina ihastunut kääpiöluppiin ja kun kuulin, et tästä läheltä sellainen annetaan pois, en voinut olla kysymättä asiasta enemmän. Virheliike tapahtui jo siinä kohtaa, koska kuvan nähtyäni olin jo ihan myyty. Sitä paitsi tykkään hirveästi madagaskar väristä. Nyt hän on ollut meillä pari päivää ja viimeistään tähän mennessä mun sydämeni on aivan totaalisesti viety! 

Huli ja Hasuli - parhaat ystävät ja
pahimmat viholliset
Oikeastaan, kaikesta tästä voi osoittaa syyttävää sormea ihanaa naapuriamme kohtaan. Hän asiasta kertoi, vaikka tietää, et meillä on jo valmiiks ihan liikaa kaneja! Ei kai, ei olla kaduttu hänen ottamistaan hetkeäkään! Kaikki meni toisaalta hyvin, koska tämä entinen omistaja, joka ei häntä voinut enää pitää, halusi hänelle jo epätoivoisesti uuden kodin ennen talvea. Toivotaan, et sopeutuis meillä kanilan tyttöjen kanssa. Iitan kanssa on ihan turha edes yrittää ja haluaisin kuitenkin pysyä kahdessa laumassa. Joku voiskin nyt kertoa kokemuksia, et miten on yhdistänyt keskenään vieraat naaraat. Varsinkin, kun siskokset on nyt jossain ihmeen teini-iässä, koska välillä tapellaan ja välillä ollaan ylimmät ystävät.

Uusi tulokas taitaa olla vähän paksussa kunnossa, mut kyllä se siitä, kun pääsee muiden rytmiin mukaan. Meillä on kuitenkin paremmat mahdollisuudet liikuntaan. Tunnetusti olen hiukan hullu vapauden perään ja sen takia kanilaankin on taas rakenteilla laajennus ;) Siitä vielä myöhemmin, kun on valmis (jos on sitä ikinä, kun keksin aina jotain uutta). Olen toisaalta ylpeä siitä, et varmasti vapaudesta johtuen, meidän kanit on kaikki hoikkia ja hyväkuntoisia - toisin ku minä itse.

Näin tällä kertaa, toinen tuli ja toinen lähti. Ramune nimittäin sai uuden hyvän kodin ja lähti perjantaina. Aku on vielä meillä, mut musta tuntuu, et mitä kauemmin on niin ei todellakaan pystytä hänestä enää luopumaan! On niin IHANA sydäntenvalloittaja hänkin <3 Enkä tainnut kertoa, et silloin kun Aku muutti poikamiesyksiöönsä niin Iita, Eetu ja Milli otettiin vihdoinkin sisälle. Sisäsiisteys oli taas unohtunut ja sen jälkeen on ollut aikamoista pissushowta, mut parempaan suuntaan ollaan menossa koko ajan. Uhkasin jo, et jos ei tällainen peli lopu niin saavat mennä takas ulos ja luppis tulee sisälle. Hän on hirveen siisti ja sopis paljon paremmin sisälle kuin nämä meidän hasulit. Siitä sit toinen äärettömän siisti Aku leikkaukseen muutaman kuukauden päästä ja luppiksen kaveriksi niin asia on ratkaistu X)
Akusta onkin tullut
ruskeasiamsoopeli perhonen
Milli
Pupujen iltapala (sisältö vaihtelee,
mut kuuluu osana iltarutiinia ja
osaavat odottaa sitä aina noin klo 21)

14 kommenttia:

  1. mä just tossa alkusyksystä yhdistin kaks aikusta (reilusti yli 2v kummatki) naarasta samaan laumaan, mukana oli tosin yks ikäloppu kastroitu uroskin. :D ne sai olla lähes koko kesän häkkinaapureita eli pelkkä verkko välis ja sitte toin ne sisälle, joka on reviiritön alue kaikille osapuolille niin niillä ollu mitään kinaa ollenkaan! heti juoksivat samaan koppiin könnäämään. :D muutaman kerran oon nähny niiden astuvan toisiaan mut sitä oli vaan ihan aluksi. uskon, että toi pitkä tutustumisaika on tärkein koska nääkin kaks naarasta on kaikkein aggressiivisimmat mitä mulla on ikinä ollu eikä oo ennen tod. voinu kuvitellakkaan et ne asuis joskus toisten naaraiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, et on siis mahdollista! Täytyy vaan antaa rauhassa tutustua verkon läpi. Hasu tässä on se haastavin tapaus ja jos se hyväksyy uuden tulokkaan niin luulis onnistuvan muidenkin kanssa. Luppiksesta se ei ainakaan jää kiinni. Hän on ihan äärimmäisen kiltti ja tyynen rauhallinen, vaikka tytöt hyppii koko ajan häkin päällä ja ympärillä ihmettelemässä :)

      Poista
  2. Olen iloisesti syyllinen uuteen hurmaajaanne ja tunnustan sen täysin =) Kiva kun otitte hänet teille!

    Toi reviiritön eli neutraali alue on ainakin muiden eläinten, kuten koirien ja kissojen, kanssa hyvä tapa tutustuttaa vieraita yksilöitä toisiinsa. Voisin kuvitella sen tepsivän kaneillakin?! Nythän Nasu (jos lupasta tämän niminen tulee) on tullut tunkeutujana Hasun ja Hulin alueelle. Voisiko ne laittaa tutustumaan johonkin ihan uuteen paikkaan ja elelemään siellä vähän aikaa rinnakkain? Tietäis kyllä taas viritelmiä ja rakentelua teille... mut siinähän te ootte mestareita ;) Jospa Huli tai Hasu pääsisivät tutustumaan Nasuun yläkerrassa? Onko tytöt olleet siellä aikaisemmin? Mäkin alan jo miettimään teidän pupuasettelua: Hasu ylos, Aku alas, Iita ja Eetu ulos, Nasu ylos Iines, johonkin ja Milli...... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vo ei, pieni kani ja pakka on taas ihan sekaisin XD Vähän aikaa pidettiin ekana päivänä Hasua ja Nasua reviirittömällä alueella. Hasu ei ollut huomaavinaan ja sit jos Nasu tuli varovasti haistelemaan niin yritti haastaa riitaa. Nasu ei välittänyt eikä siis mitään valtavaa mielenosoitusta ollut ilmassa Hasullakaan. Ehkä tästä vielä hyvää tulee. Päätettiin sen jälkeen kokeilla vähän aikaa väsytystekniikkaa ja pikkuhiljaa levittää Nasun hajua heidän reviirille. Häkin läpi tutustuminen on käynyt tosi hyvin, kun eivät koe itseään uhatuksi. Jonkin ajan päästä vois kokeilla esim. sisällä taas ihan reviirittömällä alueella, et kuinka käy ja ottaisivatko sen jälkeen Nasun omalle reviirilleen. Nasullekin olis jo kiva päästä pois häkistä. Kuulostipa tää vastaus oikein kunnon sotasuunnitelmalta :D

      Poista
    2. Tai hei...nyt keksin! Laitetaan kaikki kanit samaan tilaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Siitä voi tulla tappelu tai sit Aku laittaa kaikki tiineeks ja saadaan jotain 50 poikasta. Siinähän selviäis samalla Akunkin sukukypsyys ja muutenkin toimivuus. Huh, nyt menee levottomaks...ehkä ei kuitenkaan :D

      Poista
    3. Tämän viimeisen ratkaisun mekin haluamme nähdä ihan livenä paikanpäällä ;D

      Poista
  3. Onnea uudesta kanista!
    Millikin kasvanut ihan järkyttävästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Milli on tosiaan jo iso tyttö...niin nopeasti ne kasvaa :-/

      Poista
  4. Ihana blogi teillä! :)
    PS: Liityin lukijaksi! ♥

    Sadetakin Suojassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa! Ihana saada uusia lukijoita :)

      Poista
  5. Koska tulee uutta tekstiä (alan hermostuu, kun ei oo kuulunu teistä pitkään aikaan :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut mielessä, mut kiireet on taas vienyt mennessään. Lupaan vakaasti kirjoittaa pian, ehkä jo tänään! :D Ihanaa, et on niin uskollisia lukijoita!

      Poista
  6. Kivan monipuoliset iltapalat pupuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Usein on, mut ei aina. Sit ku oikein laiskottaa ni hiukan harmittaa, et olen opettanut ne sellaisille tavoille. Välillä, kun olen mennyt kanilaan enkä ole heti antanut iltapalaa ni ne tänttäröi siinä niin kauan ihan ihmeissään, et miks me ei jo saada jotain :D

      Poista