keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kanien yhdistämisprojekti

Uskomatonta kyllä, tällä hetkellä tuntuu, et voin sanoa onnistuneeni "mahdottomassa": kahden lauman yhdistämisessä! Nyt kahden viikon jälkeen uskallan pikkuhiljaa jättää niitä keskenään luottaen siihen, et mitään pahaa ei tapahdu. Mut täytyy sanoa, et on ollut rankat kaks viikkoa! Olen ollut vähällä tulla seinähulluksi ja suurimmassa tunnekuohussa uhannut tappaa kaikki, jos ne ei sitä itse tee. Mitä en kuitenkaan ikinä vois tehdä!!! Ehkä sellaset tunteet on ihan normaaleja, kun viettää 24 tuntia päivässä ja 14 päivää niin, et on täysin sidottuna pupuihin ja tähän äärimmäisen stressaavaan projektiin.

Vaikeinta kaikessa oli se, et ei ole olemassa mitään ohjeita miten kaikki kuuluu tehdä. Ehkä just siks, ettei ketään yhtä hullu ku minä edes harkitsis kyseisen tehtävän yrittämistä! Mun siis oli vain pakko käyttää omaa kanituntemustani ja luottaa siihen, et vaikka en tietäis kaneista yhtään mitään niin tunnen ainakin omani. Mut jos olisin muistanut kuinka rankkaa edes kahden naaraan yhdistäminen voi olla, niin en olis ryhtynyt koko hommaan... Tai ehkä silti olisin, kun kerran olin niin päättänyt. Joka tapauksessa lupaan jakaa ohjeita vielä myöhemmin muillekin hulluille, jos kaikki nyt tosiaan onnistui.

Miten kaikki sitten meni? Ehkä aluks meillä oli liian suuri tila yhdistämiseen. Ainoat varsinaiset tappelut tulikin siinä heti ekana päivänä, vaikka ei ollutkaan kenenkään reviiriä. Ajateltiin, et isolla alueella niillä olis tilaa juosta karkuun ja jos tulis tappeluja niin päästäis silti väliin. Paremmaksi keinoksi on kuitenkin osoittautunut ajeluttaminen. (Kiitos sille ihanalle ihmiselle jolta olen tämän vinkin kuullut!) Niinpä laitettiin kaikki samaan häkkiin ja hetken ne oli ihan järkyttyneitä. Iineskin huusi, vaikkei ketään edes purru sitä. Alkujärkytyksen jälkeen lähdettiin ajelulle ja jo matkalla pahimmat viholliset makoili ihan vierekkäin. Koko projektin aikana auto on ollut ehdoton avainsana pupujen välisen jään rikkomisessa! Otin ne aina mukaan, jos jonnekin piti lähteä. Harmi vaan, et on ollut ihan törkeen kuumia päiviä ja tuuletuksesta piti huolehtia äärimmäisen hyvin!

No, ajeluttamisen jälkeen kaikki näyttikin menevän epäilyttävän hyvin. Kunnes, huomattiin Millin vatsassa valtavana ammottava haava! Molemmat oltiin tietysti järkyttyneitä ja samalla todella ihmeissämme, et missä välissä niin on voinut käydä? Oltiin niiden kanssa koko ajan! Vessassakaan ei käyty ilman, et toinen jäi vahtimaan eikä ketään ollut tapellut enää pariin päivään. Eläinlääkärireissu siitä tietysti tuli ja lääkäri vahvisti meidän epäilykset pari päivää vanhasta haavasta. Sen oli siis pakko ollut tapahtua heti silloin ekana päivänä!? Siitä heräs vielä suurempi kysymys, et miten me ei huomattu sitä, kun tosiaan oltiin niiden kanssa koko ajan?? Milli käyttäytyi ihan normaalisti ja ilmeisesti suojas mahaansa makoilemalla aina sillä kyljellä. Onneks oli pitänyt siitä niin hyvää huolta, ettei ollut tulehtunut ja loppujen lopuks se ei ollut kuulemma edes kauhean syvä. Meistä vaan näytti siltä ku lihakset muljahtais pian ulos. Hyi olkoon!

Millin vahingoittuminen muuttikin sit kaiken. Meidän oli pakko tehdä äärimmäisen vaikea päätös jatkaako vai ei. Jos lopetettais niin yhdistämistä olis turha kokeilla ikinä enää uudestaan. Ja päätettiin jatkaa, koska rauhassa mietittyämme todettiin, et vaaraa ei enää ole. Haavoittuminen oli kerran sattunut silloin ekana päivänä ja sen jälkeen kaikki oli ollut ihan ystäviä keskenään. Milli näytti jopa ystävystyneen Iineksen kanssa. Tietysti ekan yön nukutuksen jälkeen Milli oli yksin. Mut nyt haavan takia meidän piti sitä suuremmalla syyllä vahtia pupuja kuin haukat ja suojella Milliä. Oltiin alusta asti oltu niiden kanssa yötkin ulkorakennuksessa, mut tän tapauksen jälkeen oli hyvä, et uskalsin edes nukkua! En halunnut jättää mitään sattuman varaan. Kanit osaa olla todella raadollisia toisilleen sille päälle sattuessaan.

Tänä päivänä tilanne on se, et ulkorakennuksessa kaikki pestiin niin hyvin ku pystyttiin ja nyt puput asuu siellä kaikki yhdessä. Hulia, Hasua ja Iinestä jännitin eniten, mut loppujen lopuks ne otti uudet tulokkaat vastaan yllättävän hyvin. Aku on rakastunut haaremiinsa ja jakaa nyt Hasun kanssa pomon paikan. Ketään ei tappele, mut ymmärrettävistä syistä Milli vielä hiukan vetäytyy omiin oloihinsa Nasu seuranaan. Haava on parantunut todella hyvin ja kohta jäljellä on enää vain muisto. Olen ylpeä meidän reippaasta tytöstä! <3 Hän on ollut meidän kanssa todella yhteistyöhaluinen ja niinpä voin sanoa, et loppu hyvin kaikki hyvin. Ei puput vieläkään ylimpiä ystäviä ole, mut siihen suuntaan ollaan menossa. Kaikki on nuollut kaikkia ja pääasia, etteivät tappele! Jahtaaminenkin on vähentynyt lähes olemattomiin ja toivon hartaasti tämän olevan kauniin ystävyyden alku! Iitalla ja Eetulla ainakin tais olla meitä ikävä, kun vetivät niin kovin onnenloikkia meidän nukkuessa taas ekaa yötä sisällä :)

7 kommenttia:

  1. No huh, onpas ikävä ollut tuo Millin haava. :(
    Onneksi kuitenkin sai varmasti lääkärissä nyt siihen hoitoa.

    On myös helpottavaa kuulla, että nyt teillä menee kaikki ilmeisestikin hyvin ja tokihan nyt pieni rähinä kuuluu kanilaumaan ja johtajuuden tavoitteluun. :D
    Toki jos verta ja isoja karvoja alkaa lentään niin huolestuisin mutta mitä olen nyt lukenut blogia niin siihen tuskin on enään ollenkaan mitään vaaraa joten täsä vaiheessa uskallan jo sanoa, että onnea kun yhdistäminen onnistui. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, haava oli kyllä jossain vaiheessa tosi pahan näköinen, mut nyt onneks melkein jo parantunut. Millikin alkaa olla taas oma itsensä ja ottaa jo kontaktia muihin :) Olen kyllä tosi onnellinen nykytilanteeseen! Tuntuu, et joka päivä on havaittavissa jotain edistystä. Milli ja Nasukaan ei enää säiky isosiskoja läheskään niin paljon vaan voivat kaikki olla jo samassa tilassa ilman mitään kärhämiä. Ja Hasu on niin söpö, kun tietää, et Milli oli jossain vaiheessa säikkynä haavankin takia niin nykyään lähestyy sitä tosi varovasti pää alhaalla <3

      Poista
  2. Awwh, voi että tuota teidän kanielämää. :)
    Tosiaan kiva kuulla kun teillä menee jo noin paljon paremmin. ^^

    Ovatko kanit teillä nyt siis 24/7 niin samassa isossa tilassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ollut nyt noin viikon sellasessa 1,5 m x 4,5 m tilassa...ei siis niin ahdasta ku häkissä, mut eivät silti vielä koko isossa tilassa. Ajattelin pitää vielä viikon siinä kun ovat edistyneet niin hienosti ja sit taas laajentaa pikkuhiljaa koko alueelle :)

      Poista
  3. Joo no toi on kyllä hyvä idea! :)
    On teillä kyllä ihailtavan paljon kärsivällisyyttä moisessa asiassa kun niin kauan olette jaksaneet yrittää ja on se jo oikeinkin, että viimein alkaa yritys ja kova uurastus tuottamaan hyvää tulosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan olla välillä aika itsepäinen. Kun päätän jotain niin laitan sen toteutumaan. Aika uhkarohkea yritys, mut näin jälkeenpäin olen myös todella onnellinen siitä, et se onnistui. Vaikka on saman verran edelleen pupuja niin yks lauma vähemmän helpottaa huomattavasti meidän arkea. Samalla se on myös heidän oma etu, kun tilanjakajaa ei enää tarvita niin saavat enemmän tilaa jokainen :)

      Poista
  4. No joo tuo on kyllä totta, että vaikka pupuja on saman verran niin helpottaahan se huomattavasti teitä ja kanejakin etä on nyt vain noh..yksi isompi lauma ja sitten söpö pariskunta. <3

    Mää todellakin toivoisin, että voisin tässä edes tän vuoden puolella tulla katsomaan teitä ja ihania kanejanne. <3

    VastaaPoista