sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Liikaa jännitystä

Poikaset ovat vasta yhden vuorokauden ikäisiä. Tänään tarkistin taas pesän ja kaikki muut poikaset voivat oikein paksusti, mut yks poikanen oli muita tosi paljon pienempi. Mulle tuli kauhea paniikki yrittää pelastaa se. Tiedän, et tulihan noita aika monta ja periaatteessa on aika todennäköistäkin, et joku niistä kuolee. Silti, kun näin sen pienen, niin mulle tuli hätä sen puolesta. Paniikissa soittelin ympäriinsä ja yritin kysellä netissä, et mitä tehdä. Ensin meinattiin yrittää viedä poikanen emon nisälle, mut Iita ei tykännyt alkuunkaan, et hänet otettiin edes syliin. Pakko oli sit käydä ostamassa äidinmaidonkorviketta ja tuttipullo. Mitkään apteekit ei ole auki, joten se oli ainoa vaihtoehto.

Äsken syötettiin poikanen ja se ainakin söi ihan vähän, pisara kerrallaan maitoa. En tiedä auttaako se mitään, mut ollaan edes yritetty. Ja kai se hiukan elvyttää sen pientä elimistöä. Tässä on aivan liikaa painetta kestettäväksi mulle. Eniten pelkään, et Iita hylkää ne kaikki, kun mun täytyy rampata siellä pesällä. Yritän aina tosi tarkkaan hieroa Iitan hajua käsiini, mut silti pelottaa. Varsinkin nyt, kun täytyy taas illalla yrittää juottaa sitä pientä rääpälettä. Olen monet kerrat nähnyt tästä painajaista, et teen jotain väärin ja kaikki kuolee :'(

Tässä pätkää pesän tarkistuksesta ja meidän säälittävästä pienestä <3 (Kauhee meno taustalla :D)


Illalla
Tulin nyt kertomaan illan kuulumiset, jos täällä joku jännittää meidän pikku nappulan puolesta <3 Ruokittiin äsken tosi varovasti hänet, koska on niin hauraan oloinen. Nyt tokalla kerralla meni jo paljon paremmin ja pieni imi itse maiskuttaen XD Masukin alkoi jo ihan hiukan pömpöttää! Nyt vaan jännitetään, et selviääkö pikkuinen <3
 




5 kommenttia:

  1. Minusta poikasta ei pitäisi alkaa tukiruokkimaan. Sehän on ihan luonnollista että isosta poikueesta kaikki eivät välttämättä selviä... Luonto karsii heikommat pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se olla niinkin...asiasta on melkein niin montaa mielipidettä ku kanin omistajaakin :) Mun sydän ei vaan mitenkään sallinut jättää sitä nääntymään kuoliaaksi. Jos se kuoleekin, niin tiedän ainakin, et olen tehnyt kaikkeni eikä kuollut nälkäisenä.

      Poista
    2. Minäkin ajattelen asiasta niin kuin Hasuli =)

      Eihän sille poikaselle ole mitään haittaa tukiruokkimisesta. Nämä kanit eivät muutenkaan elä luonnossa vaan ihminen huolehtii niistä koko ajan. Olisi ihan eri tilanne, jos kani saisi vapaana siellä luonnossa poikueen, silloin niiden pitäisikin aina elää ja pärjätä omillaan. Silloin heikompi yksilö ehkä kuolisikin, sillä se ei pärjäisi muutenkaan jatkossa. Usein eläinten poikueista luonnossa jää henkiin vain 1-2 yksilöä, kun pedot syö niitä. Tästäkään poikueesta ei "luonnossa" jäisi montaa eloon. Mutta nyt on ihan eri tilanne, kun kanit ovat kokonaan ihmisen hoivissa, me ruokimme ja annamme suojaa niin paljon, että muutenkin kanin elämä on näin paljon turvatumpaa kuin ilman ihmistä olisi. Miksei sitten jalkoihin jäävää pienempää yksilöä voisi auttaa, jos siitä niin tulee ihan kunnon kani?! Kyllä koirien, kissojen, sikojen, lampaiden ym. poikasia tukiruokitaan, jos niitä on vaikka tosi monta ja ruokaa ei kaikille riitä. Omistajan työtä ja aikaa se tietysti vaatii =)

      Halusin näin pitkälti kommentoida tähän, kun tätä asiaa on muutenkin mietitty ja itsekin olen pohtinut omat asenteeni tällaisessa tilanteessa =) Jokainen tekee tietysti omat päätöksensä poikasia hoitaessaan niinkuin parhaaksi näkee :)

      Poista
  2. Katsoin uudestaan videon, nyt näin kunnolla, että ensimmäinen poikanen on todellakin paljon laihempi kuin toinen. Mutta edelleenkin näytti ihan liikkuvalta ja pirteältä tuo pikkuinen laiheliini. Voi, kunpa se nyt saisi syötyä vaikka siitä ruiskusta! Me ainakin kannustetaan "pahnanpohjimmaista"! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin toivon kovin, et se selviäis! Ihan mielenkiinnostakin haluaisin nähdä, et mitä tollasesta rääpäleestä tulee XD

      Poista