keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Outo kuolema

Osaako ketään sanoa, et mistä voi johtua nuoren kanin outo kuolema? Perinnöllisestä geeniheikkoudesta? Sain nimittäin eilen tietää, et Viljami (me kutsuttiin Eemeliksi) oli kuollut yhtäkkiä mitään varottamatta. On NIIN paha mieli! :'( Hän oli vasta kolme kuukautta.

Vielä päivällä oli ollut ihan normaali: syönyt, juonut, papanoinut ja leikkinyt. Illalla kuitenkin oli löydetty häkistä kuolleena. Eniten pelkään, et jos onkin perinnöllistä niin Vilille saattaa käydä samoin. Silloin vika olis Nasussa. Noki on vahvasti suvusta eikä sillä puolella ole käynyt mitään tällaista.

En tiedä mitä ajatella. Saan tästä taas pystyyn jonkun rotusodan, mut ei ole kauhean hyviä kokemuksia puhdasrotuisista eläimistä. Jotkut vannoo puhdasrotuisten nimeen eikä muut heidän mielestä suurinpiirtein ole edes hyväksyttäviä. Mun näkemykseni mukaan kuitenkin puhdasrotuiset sairastelee enemmän ja niillä on kaikenmaailman sydänvikoja ym. Näin oli esimerkiksi mun koiralla. Sama taas Nasulla...meidän ainoa puhdasrotuinen kani ja samalla myös ainoa kenen puolelta tulee tollasta. Jos tää nyt edes siitä johtuu.

Kuka edes määrittelee milloin kani on "puhdasrotuinen"? Onhan nekin jalostettuja ja niistä tekee puhdasrotuisen vain se, et niillä on saatu esiin jokin tietty ominaisuus kuten esim. luppakorvat. Koskaan siitä ei seuraa mitään hyvää, kun ihminen menee sekaamaan luonnon omia mekanismeja. Korjatkaa, jos olen väärässä. Olen valmis muuttamaan mielipidettäni. Enkä mä sitä sano, ettei risteytyksissäkin vois olla jotain vikoja. Tuntuvat vaan olevan vahvempia ja geeniperimä rikkaampi mun lyhyellä historialla.

P.S. Tarkoitus ei ole saada aikaan kinasteluja. Ottakaa huomioon, et olen murheen murtama ja ikävöin meidän ihanaa pientä pupuamme <3 :'(

5 kommenttia:

  1. Mul on aikoinaan käynyt samoin mutta kyseessä oli aikuinen kluppa naaras jolla 6-7vkoa vanhat poikaset (onneksi jo sen verran isoja), aamulla normaali messaripäivän jälkeen kotiin palattuani emo oli kuollut. Se oli sen verran jo kauan ollut kuolleena ilm. että en vienyt tutkittavaksi, poikaset kuitenkin ovat voineet hyvin ja ovat jo aikuisia pupuja.
    Se voi johtua monestakin syystä, äkillinen suolistotulehdus, paha suolitukos tai yksinkertaisesti vain sydän pettänyt pienellä. Sitä on paha sanoa mihin on mennyt en kuitenkaan usko että on jotain tarttuvaa. Osanottoni pikkuisen pois menosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se mua jotenkin hämääkin, kun oli vielä niin pieni. Mut toivon todella, et on jotain yksilöllistä. Olis tosi surullista, jos Vilikin menis niin nuorena.

      Poista
  2. Voi miten ikävä tilanne. :(
    Otan osaa pikkuisen johdosta. :(

    Mutta tosiaan tuo kuolema voi johtua monestakin eri syystä ja ihan hyvin sydänkin voi kanilla kuin kanilla pettää.
    Onhan pojalla voinut jo syntyessään olla jotain ja vaikutti nyt vasta ikävällä tavalla.

    Mutta itsekin olen sitä mieltä, että risteytyksen ovat elinvoimaisempia, mutta mielestäni ei nyt kuitenkaan mitään isoa syyllistämistä saa puhdasrotuisille kaneillekaan nostaa tai sitä, että vika olisi tässä tapauksessa mahdollisesti Nasussa koska on puhdas kääpöluppis, koska tuo voi johtua ihan mistä tahansa ja olisi varmaan voinut käydä mille vain kanille ja sattui nyt vain tulemaan Nasun poikaselle. :(

    Mutta niin näissä eläinten kanssa tulee aina niitä valoisia kuin myös varjopuoliakin.

    Voimia nyt vielä teille ja näille ketkä poikaset sitten menettivät myös uudessa kodissa. :( <3

    T: Mari

    VastaaPoista
  3. Ihan tosi surullista, olen tosi pahoillani ja otan osaa kanssa! T:A

    VastaaPoista