perjantai 17. toukokuuta 2013

Vuoden 2013 hasuli

Nyt ajattelin tulla päivittämään niitä lupaamiani yksilökuvia. Poikaset ovat villiintyneet muutaman päivän aikana ihan hirveesti. He ovat just oppineet loikkimaan kunnolla ja säntäilevät ympäriinsä ku päättömät kanat. Joudun heidän kanssa vielä vaikeuksiin :D (Laitan yhden poikasen spurteistakin videopätkää tonne loppuun siltä osin mitä ollaan saatu nauhalle taltioitua.) Nyt poikaset ovat melkein koko ajan esillä ja ovat muuttaneet putkeen nukkumaan. Heinäputki on ostettu Zooplussasta ja on tosi kätevä just noin pienten pupujen leikkeihin. Jyrsittäväksikin se on tosi hyvä, koska on niin kovaa pahvia.

Pesän siivoamisen jälkeen Iita on alkanut imettää taas pesässä ja olen huomannut, et se tankkaa kauheesti ennen imetystä. Olen antanut hänelle oikeastaan rajattomasti ruokaa, mut jos just ennen imetystä sattuu olemaan kuppi tyhjä, niin Iita viivyttää imetystä. Normaali imetysaika on joskus 22:30. Sen jälkeen poikaset alkaa olla jo aika vauhkona ja hyppivät laidan yli pää edellä. Nopeasti kyllä aika menee, koska ei Iita imetäkään heitä enää ku pari viikkoa.


äiti ja pikku-hasuli
Poikaset ovat tänään päivän alle kolmeviikkoisia ja saivat ekaa kertaa maistaa hiukan naksua. He hoksasivat idean heti ja vähän ajan päästä kaikki ryntäsivät yhteen kasaan rouskuttamaan. Niitä piti vähän murskata, koska on aika isoja palloja noin pienille. Me annetaan sellasta ku Genesis Alfalfa Rabbit Food ja ainakin meidän molemmat isommat puput tykkäävät siitä kauheesti. Siinä on pääasiassa sinimailasta ja jotain muutakin, mut pitäis olla kaikki tarvittavat ravintoaineet, eikä ole niin rasvasta ku sekoitukset. Pian voi totuttaa hiukan tuoreruokaankin. Aion totuttaa heidät tuoreeseen meillä, koska pelkään, et uudet omistajat laittavat heiltä muuten heti pakin sekaisin. Ainakin kokemattomat tekee usein virheitä tuoreruoan kanssa. Ainiin muuten, Stampe ainakin osaa jo juoda äidin vesipullosta :)

Tässä nyt niitä yksilökuvia, paitsi toi eka on muuten vaan ihana :) On otettu just söpöstä profiilista <3










Hän on siis se, joka ansaitsi otsikossa mainitun vuoden 2013 hasulipalkinnon! Kaikista poikasista hän on tullut eniten äitiinsä. Iitalla meinaa jo hermo mennä häntä paimentaessa. Hän saattaa karata häkistä kymmenen kertaa minuutin aikana ja silloin Iita murisee tai yrittää läppäistä tassulla sen takaisin. Jos taas pikku-hasuli pääsee yli, hän lähtee heti kovaan juoksuun. Kerrankin herättiin siihen, ku Iita juoksee pikku-hasulin perässä, joka menee kaikkiin pieniin väleihin mihin äiti ei mahdu perässä. Iita saakin nyt maistaa omaa lääkettään, koska tämä pieni on ehdottomasti perinyt hasuli-geenin! XD
Ja tässä vielä video noista juoksuspurteista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti